Ajaccio satamaan Toulon lautta

Korsika ja Ranska yhdistyvät reitillä Ajaccio Toulon. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Corsica Sardinia Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 21 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 6 tuntia 45 minuuttia.

Ajaccio Toulon matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Reitti- ja satamatiedot

Ajaccio satamaan Toulon lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Korsika - Ranska lautat sivullamme.

Ajaccio - Toulon lauttaoperaattorit

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 3 lähtöä päivittäin 6 h 45 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Ajaccio Toulon hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Ajaccio Toulon on auto ja 2 matkustajaa.

Ajaccio opas

Ajaccio on suurin asutuskeskus Ranskalle kuuluvalle Korsika-saarella. Napoleon Bonaparte syntyi Ajacciossa vuonna 1769, Casa Buonapartessa, mikä on nykyään avoinna yleisölle. Muita kunnianosoituksia hänelle on esimerkiksi kaupungin lentokenttä, Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport. Kaupunki sijaitsee Korsikan kaakkois-rannikolla, noin 340 kilometrin päässä Marseillesista. Kaupunki sijaitsee suojaisalla paikalla metsäisten kukkuloiden keskellä Ajaccion lahden pohjois-rannikolla. Kaupungin satama on alkuperäisen linnoituksen itäpuolella, kukkulan juurella niemimaalla, mikä suojaa satamaa.
Ajaccion satamasta pääsee Marseilleen, Touloniin ja Nizzaan Ranskan sisämaahan lähes päivittäin. Satunnaisia lauttoja menee myös Italian sisämaahan (Livorno) ja Sardiniaan, samoin kuin sesonkireitit Calviin ja Proprianoon. Kaksi päälauttayhtiötä näillä reiteillä on SNCM ja Corsica Ferries.

Ajacciosta on tullut pysähdyspaikka risteilyaluksille, vuonna 2007 matkustajia oli 418,086 – tähän asti suurin määrä Korsikalla ja toiseksi suurin Ranskassa (Marseillen jälkeen, mutta enemmän kuin Nizzassa/Villefranche-sur-Merissä ja Cannesissa).

Toulon opas

Ranskan kaupunki Toulon sijaitsee Välimeren rannikolla itään Marseillesta Varin alueella Provencessa. Se sijaitsee kivisen lahden ympärillä, kalkkikivikallioiden "Faronien" suojassa. Suojainen sijainti on synnyttänyt suuren sataman ja Toulonin roolin Ranskan merivoimien laivaston kotina. Toulonin vierailijoiden on käveltävä Old Townissa, jota on nyt paljon kunnostettu ja jossa on mielenkiintoisia alueita joissa on kapeita katuja joita reunustaa kaupat ja pieniä aukioita ja kahviloita. Paras aika vierailla on aamulla, kun päivittäiset markkinat Cours Lafayette lisää väriä kaupunkiin. Toulonin arsenaali, missä on ehkä eniten turisteja, juontaa juurensa Henrik IV:n aikaan; se vihittiin käyttöön vuonna 1680. Se on tullut Porticon kautta vuonna 1738 ja sisältää monia maalauksia, kuten kauniin kuvan Antoine Morel Fatiosta (1800–luvulta) jota kutsutaan 'The port of Toulon in 1854', siellä on myös Emil Mathonin maalauksia, "Retour de l'amiraali de Courbet'n aux Cendres salins d 'Hières'; Vincent Cordouan ja "Combat de Vaisseau, Romulus, 13 fevrier 1814", ja J. Vernet on "Les Vues des Ports de France".