Göteborg satamaan Kiel lautta

Ruotsi ja Saksa yhdistyvät reitillä Göteborg Kiel. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Stena Line. Reittiä kuljetaan jopa 7 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 14 tuntia 30 minuuttia.

Göteborg Kiel matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Reitti- ja satamatiedot

Göteborg - Kiel lauttaoperaattorit

  • Stena Line
    • 7 lähtöä viikoittain 14 h 30 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Göteborg Kiel hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Göteborg Kiel on auto ja 2 matkustajaa.

Göteborg opas

Göteborg on kaupunki joka sijaitsee Ruotsin länsirannikolla, noin Kööpenhaminan ja Oslon puolivälissä. Kaupunki sijaitsee joen Göta älvin suulla, joka valuu Kattegattiin Pohjoismerelle, ja on auttanut kaupunkia kasvamaan kauppakaupunkina. Göteborgin satama on suurin laatuaan Pohjoismaissa. Kaupungilla on rikas teollisuus- ja kulttuuriperintö. Göteborg on paikka, missä autonvalmistaja Volvo on perustettu vuonna 1927 ja siellä on myös kaksi yliopistoa, Göteborgin yliopisto ja Chalmers University of Technology.

Kaupunki on myös koti joillekin Skandinavian suurimmista kulttuuritapahtumista. International Film Festival on pidetty kaupungissa vuodesta 1979, samoin Way Out West- ja Metaltown musiikkifestivaalit.

Saapuessa satamaan lautalla, vierailijat näkevät nähtävyyksiä rannassa, josta pääsee harvinaisen kätevästi kaupungin keskustaan. Hiljattain avattu matkustaja- ja risteilyterminaali sijaitsee kaupungin keskustaa vastapäätä Göta-joella. Lautat lähtevät kohti Frederikshavnia Tanskassa ja Kieliä Saksassa.

Kiel opas

Pohjois-Saksan Kielin kaupunki sijaitsee kaakkoon Jyllannin niemimaalta Itäemren rannalla. Kaupunki sijaitsee noin 90 km pohjoiseen Hampurista ja on yksi Saksan tärkeimmistä merenkulun solmukohdista. Kiel on ollut yksi perinteisistä kodeista Saksan Itämeren laivastolle, ja on edelleen merkittävä korkean teknologian laivanrakennuksen keskus. Kiel on myös tärkeä meriliikennekeskus, kiitos sen sijainnin Kielin Vuonolla (Kieler Förde), ja siellä on maailman vilkkain keinotekoinen vesiväylä, Kielin kanava (Nord-Ostsee-Kanal). Useita matkustaja-aluksia kulkee Ruotsiin, Norjaan, Venäjälle ja muihin maihin. Tänäpäivänä Kielin satama on tärkeä risteilyaluksille Itämerellä.

Vierailijoille, jotka haluavat tutustua kaupunkiin, Kiel tarjoaa myös useita museoita, kuten eläintarhan, geologisen, historiallisen, kuvataiteen, teollisuus-, ja sotilaallisen museon. Merkittävä on Stadt- und Schifffahrtsmuseum Warleberger Hof (City ja Maritime Museum), joka kuuluu Museen Am Meerin yhdistyksen.