Helsinki satamaan Maarianhamina lautta

Suomi ja Ahvenanmaa yhdistyvät reitillä Helsinki Maarianhamina, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 11 tuntia 15 minuuttia samalla kun Viking Line reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 10 h 55 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 14 ylitystä viikko reitillä Helsinki Maarianhamina kohteiden Suomi ja Ahvenanmaa välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Helsinki satamaan Maarianhamina lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Suomi - Ahvenanmaa lautat sivullamme.

Helsinki - Maarianhamina lauttaoperaattorit

  • Tallink Silja
    • 7 lähtöä viikoittain 11 h 15 min
    • Etsi hinta
  • Viking Line
    • 7 lähtöä viikoittain 10 h 55 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Helsinki Maarianhamina hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Helsinki Maarianhamina on auto ja 2 matkustajaa.

Helsinki opas

Helsinki on Suomen pääkaupunki ja se sijaitsee Uudenmaan alueella Etelä-Suomessa. Kaupunki on noin 80 km pohjoiseen Talinnasta, 400 km koilliseen Tukholmasta ja 300 km Pietarista länteen. Kaupunki on Suomen tärkein poliittinen, taloudellinen, kaupallinen ja kulttuurilinen keskus, ja sitä pidetään yhtenä Pohjois-Euroopan johtavana kaupungeissa.

Helsingissä on monia asioita tehtävänä ja nähtävänä. Suomen kansallismuseossa, Helsingin suurimmassa museossa, on suuri historiallinen kokoelma esihistoriasta läpi nykypäivään. Museo on neomedieval-tyylisessä linnassa, joka on jo itsessään nähtävyys. Muita kaupungin museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo, Suomen kansallinen taidemuseo ja Designmuseo.

Helsingin satama on Suomensuurin satama ja toiseksi suurin koko Pohjoismaissa. Siellä on kolme satamaa ja kuusi matkustajaterminaalia, jotka käsittelät yli yhdeksän miljoonaa matkustajaa vuodessa. Alukset liikkuvat päivittäin Tukholmaan, Saksan Travemündeen ja Tallinnaan.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Ahvenanmaan pääkaupunki, joka on Suomen itsehallintoalue. Kaupunkiin ja satamaan on helppo tutustua jalkaisin, polkupyörällä tai bussilla. Se on kymmenen minuutin kävelymatkan päässä yhdestä satamasta toiseen. Västerhamin lautat saapuvat paikkaan, jossa on nelimastoinen parkki ja purjelaiva Pommern Ahvenanmaan Maritime Museum Badhusparkenissa. Esplanaden bulevardi, avenue joka no vuorattu lehmuksilla, kulkee Västerhamnista itäsataman paraatin keskelle. St Göranin kirkko sijaitsee puolimatkassa pitkin katua, ja pohjoispuolella voidaan nähdä useita vanhoja laivanvarustajien taloja. Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on vallanpaikka, SjälvstyrelsegArden, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Raatihuoneen rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, joka antoi nimensä äskettäin perustettuun kaupungille vuonna 1861.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itärannalla ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.