Helsinki satamaan Travemünde lautta

Suomi ja Saksa yhdistyvät reitillä Helsinki Travemünde. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Finnlines. Reittiä kuljetaan jopa 7 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 29 tuntia 30 minuuttia.

Helsinki Travemünde matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Helsinki - Travemünde lauttaoperaattorit

  • Finnlines
    • 7 lähtöä viikoittain 29 h 30 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Helsinki Travemünde hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Helsinki Travemünde on auto ja 2 matkustajaa.

Helsinki opas

Helsinki on Suomen pääkaupunki ja se sijaitsee Uudenmaan alueella Etelä-Suomessa. Kaupunki on noin 80 km pohjoiseen Talinnasta, 400 km koilliseen Tukholmasta ja 300 km Pietarista länteen. Kaupunki on Suomen tärkein poliittinen, taloudellinen, kaupallinen ja kulttuurilinen keskus, ja sitä pidetään yhtenä Pohjois-Euroopan johtavana kaupungeissa.

Helsingissä on monia asioita tehtävänä ja nähtävänä. Suomen kansallismuseossa, Helsingin suurimmassa museossa, on suuri historiallinen kokoelma esihistoriasta läpi nykypäivään. Museo on neomedieval-tyylisessä linnassa, joka on jo itsessään nähtävyys. Muita kaupungin museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo, Suomen kansallinen taidemuseo ja Designmuseo.

Helsingin satama on Suomensuurin satama ja toiseksi suurin koko Pohjoismaissa. Siellä on kolme satamaa ja kuusi matkustajaterminaalia, jotka käsittelät yli yhdeksän miljoonaa matkustajaa vuodessa. Alukset liikkuvat päivittäin Tukholmaan, Saksan Travemündeen ja Tallinnaan.

Travemünde opas

Saksan kaupunki Lyypekki on erityisen viehättävä kaupunki ja kuuluisa monista goottisista rakennuksistaa ja myös sen maukkaasta marsipaanista. Se on ehkä tunnetuin sen ikosesta 1400-luvun Holstentorin yhdyskäytävästä, joka näyttää kuin sadusta tulleelta, erillisillä lieriömäisillä torneillaan. Holstentorin takana, kaupungin keskiaikainen charmi odottaa kävijöitä, he löytävät monia historiallisia rakennuksia, niin paljon, että itse asiassa Lyypekki on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi 1980-luvun puolivälissä. Suuri osa Lyypekin parhaista kiertoajeluista sijoittuu Vanhankaupungin alueelle, joka tunnetaan yksinkertaisesti nimellä "Altstadt". Osaa kaupunkia ympäröi Trave-joki, ja on vain lyhyen kävelymatkan päässä sekä rautatieasemalta (Hauptbahnhof) että linja-autoasemalta. Lähellä valtava lauttasatama sijaitsee Itämeren vieressä Travemünden esikaupunkialueella josta löydät myös useita miellyttäviä hiekkaisia rantoja ja todellista tuntumaa merenrantamatkailuun. Lyypekin ympärillä ja sen monilta torilta löydät erilaisia historiallisia nähtävyyksiä ja merkittäviä maamerkkejä. Erityisen kiinnostava on 1200-luvun kaupungintalo (Rathaus), kaunis 1100-luvun Dom (Lyypekin tuomiokirkko), upea mahtavan arkkitehtuurin Rantzau Castle (Schloss Rantzau), ja Heiligen Geist sairaala, vanhin sairaala Saksassa, vuodelta 1227.