Miksi käyttää
Direct Ferries?

Lauttoja 2578 reitistä ja 706 satamista ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonien asiakkaiden luotettava

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteyksiä / vuosi

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkailemme päivittäin

Lautat maahan Latvia

Naapurinsa Viron tapaan Latvian historia on enimmäkseen miehityksen historiaa. 1200-luvun alussa alueen alkuperäiset asukkaat, baltit, kukistuivat saksalaisten ristiretkeilijöiden alle. He tappoivat ja orjuuttivat baltteja kristinuskoon käännyttämisen varjolla. Saksalaiset hallitsivat edelleen sekä maata että kauppaa vaikka poliittinen valta siirtyikin Puola-Liettualle ja myöhemmin Ruotsille ja lopulta Venäjälle. 1800-luvun toisen puoliskon aikana latvialaiset alkoivat rakentaa identitettiään uusiksi ja saavuttivat itsenäisyytensä lyötyään Viron avulla sekä Saksan että Venäjän vuosien 1918-1920 sodassa. Kovalla työllä saavutettu itsenäisyys päättyi Neuvostoliiton aluevaltaukseen 1940. Olojen helpotuttua Neuvostoliitossa 1980-luvun loppupuolella autonomian vaatimukset muuttuivat suoranaisiksi itsenäisyysvaateiksi ja 1991 Gorbatšovin päänmenoksi suunnitellun vallankaappauksen epäonnistuttua Moskovassa Latvia julistautui itsenäiseksi toisen kerran.
Nykyään Latvia keskittyy siirtämään talouden yksityisiin käsiin ja korjaamaan neuvostoajan pysähtyneisyyden ja laiminlyönnin jälkiä. Ympäristövahinkojen lisäksi neuvostovalta jätti Latviaan perinnöksi 30:n prosentin venäläisvähemmistön.

Suositut lauttaoperaattorit

 • Stena Line
  • Etsi hinta
 • Tallink Silja
  • Etsi hinta

Latvia arvostelut

 • "mp matka"

  Mp: matkustavien eli moottoripyörien sidontaan matkan ajaksi kiinnitettävä huomiota. Sidonta mahdollisuudet huonot. Kiinnityspisteet !! Kaikissa moottoripyörissä ei ole keskiseisontatukea. Siksi henkilökunnan osaaminen heikko.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Hyvä reissu"

  Ystävällinen henkilökunta ja kaikki toimi niin kuin pitikin. Hyvä ruoka laivalla, Hinta/laatusuhde kohdillaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Automatkalla Tanskaan"

  Siisti laiva, tarpeelliset palvelut. Ravintolapalveluita emme käyttäneet, joten niitä en osaa arvioida. Toimi erinomaisesti Ruotsista Tanskaan siirtymisessä.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Stena Line"

  Kelpo laivayhteys Saksasta Ruotsiin. Ainut miinus oli se, että terminaalia (pienessä kiireessä) ei meinannut löytää, olisi voinut olla paremmin merkitty.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota ennen matkaasi selvää millaista lautalla on.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Latvia