Liverpool satamaan Dublin lautta

Englanti ja Irlanti yhdistyvät reitillä Liverpool Dublin. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: P&O Irish Sea. Reittiä kuljetaan jopa 12 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 8 tuntia.

Liverpool Dublin matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Liverpool - Dublin lauttaoperaattorit

 • P&O Irish Sea
  • 12 lähtöä viikoittain 8 h
  • Etsi hinta

Keskimääräiset Liverpool Dublin hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Liverpool Dublin on auto ja 1 matkustaja.

Liverpool Dublin lautta arvostelut

 • "Matkamme Irlantiin"

  Sekä minä että tätini, joka on 82-vuotias, olimme erittäin iloisesti yllättyneitä. Emme olleet matkustaneet P&O:lla aiemmin. Kaikki henkilökunnan jäsenet olivat todella ystävällisiä ja avuliaita. Paluumatkalla henkilökunta ei ollut niin miellyttävä, mutta matka oli silti hyvä. Verrattuna lentämiseen tai Sea Catiin P&O on paras. Terveisin, Mary.

  'Mary' matkusti Liverpool Dublin operaattorilla P&O Irish Sea aluksella Norbay

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Iloinen"

  Tämä oli ensimmäinen matkani Irlantiin. Kummankin sataman henkilökunta oli todella avulias ja koko prosessi helppo. Kun pääsit laivalle sinulle annettiin kaikki tarvittava informaatio. Ruoka oli kaikilla neljällä kerralla hyvää ja sen tarjoili kohtelias henkilökunta. Matkani Liverpoolista DUbliniin lähti klo 03:00 ja paluumatka taas klo 15:00, kummatkin ylitykset olivat samantasoisia laadultaan. Kallistuvilla tuoleilla oli kuitenkin hieman kylmä yön aikana, enkä ollut ottanut pitkähihaista mukaan autosta. Seuraavan kerran kun matkustan Irlantiin matkustan P&O:lla. Se oli myös matkani aikaan (heinäkuussa) halvin vaihtoehto.

  'Susan' matkusti Liverpool Dublin operaattorilla P&O Irish Sea aluksella European Endeavour

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Matka Irlantiin"

  Hyvä kokemus, ystävällinen henkilökunta, loistavaa ruokaa ja mahtavaa palvelua.

  'Michael' matkusti Liverpool Dublin operaattorilla P&O Irish Sea aluksella European Endeavour

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Ohjeet autoille"

  Koska tämä oli ensimmäinen kertamme, ainoa ongelmamme oli löytää tiemme oikeaan paikkaan Dublinin satamassa. Emme tienneet mitä pistää navigaattoriin. Muutoin kaikki oli Ok, suosittelisin ja tulen itsekin käyttämään uudelleen.

  'Brid' matkusti Liverpool Dublin operaattorilla P&O Irish Sea aluksella Norbank

  Lue lisää Näytä vähemmän

Liverpool opas

Liverpoolin kaupunki sijaitsee Luoteis-Englannissa Merseysidessä, Merseyn suiston itäisellä puolella. Kaupungin pitkä ja rikas historia meren kanssa on vaikuttanut sen monipuoliseen väestöön, mikä on muodostunut monenlaisista kansoista, kulttuuriin ja uskontoihin. Kaupunki juhli 800-vuotisjuhliaan vuonna 2007, ja se oli samana vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunki yhdessä Stavangerin kanssa. Koska sillä on vahva yhteys Beatlesiin ja muihin Merseybeatin aikakauden ryhmiin, kaupunki ansaitsi "World Capital City of Pop" nimikkeen Guinness World Recordsiissa. Osa kaupunkia julistettiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 2004, mikä edelleen heijastaa sen rikasta kulttuuriperintöä.

Mersey joen kummallakin penkalla toimii Liverpoolin satama, joka on yksi Britannian tärkeimmistä satamista. Matkustajalauttaterminaalit löytyvät Liverpoolin puolelta jokea. Terminaalit tarjoavat rajoitetusti mutta riittävästi palveluja, kuten juomia ja pikkupurtava-automaatteja. Super Seacat Fast Ferries tarjoaa päivittäin kaksi lähtöä Irlantiin, ja matka kestää noin 3 tuntia ja 45 minuuttia. Samoin kaksi päivittäistä lähtöä kulkee Dubliniin matka-ajalla kahdeksan tuntia, viisi päivittäistä lähtöä Douglasiin Isle of Maniin matka-ajalla 2,5 tuntia ja kaksi päivittäistä lähtöä Belfastiin Pohjois-Irlantiin, jonne matka-aika noin kahdeksan tuntia.

Birkenheadin telakkajärjestelmä on osa Liverpoolin satamaa, sitä hoitaa Mersey Docks ja Harbour Company. Kahdentoista laiturin lauttaterminaali palvelee tavara- ja henkilöliikennettä Dubliniin ja Belfastiin. Mersey Ferry Woodside kuljettaa matkustajalauttaa Mersey joella Liverpooliin. Talvikuukausina, Isle of Man Steam Packet Company pyörittää lauttaa Birkenheadistä Douglasiin, Isle of Maniin.

Dublin opas

Dublin on Irlannin pääkaupunki joka sijaitsee Leinsterin maakunnassa koillisrannikolla, Liffeyn suulla. Irlannin pääkaupunkiin tulee miljoonia kävijöitä vuosittain kokemaan kaiken mitä kaupungilla on tarjota. Kaupungin historia juontaa juurensa Viikinkiena ikaan ja yksi suosituimmista nähtävyyksistä kaupungissa on Dublinin linna, joka oli perustettiin vuonna 1204, Normanin hyökkäyksen jälkeen. Muita suosittuja paikkoja kaupungissa on Spire of Dublin, tai virallisesti nimeltään "Monument of Light". Se on 121,2 metrinen kartiomainen torni, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sijaitsee O'Connell Streetillä. Muita suosittuja maamerkkejä ja monumentteja ovat Mansion House, Anna Livian muistomerkki, Molly Malone -patsas, Christ Church katedraali, Pyhän Patrickin katedraali, Saint Francis Xavier kirkko Upper Gardiner Streetillä lähellä Mountjoy Squareä, Custom House ja Aras Uachtarain. Poolbeg Towers ovat myös ikonisia Dublinin piirteitä ja ne on nähtävissä monissa paikoissa ympäri kaupunkia.

Moderni Dublinin satama sijaitsee molemmin puolin Liffey-jokea. Pohjoispuolella jokea, pääosa satamasta sijaitsee East Wallin ja North Wallin lopussa, Alexandra Quayssä. Elementti portin eteläpuolella jokea on paljon pienempi ja sijaitsee Kyyhkystalon niemimaan alussa. Lauttaliikenne satamasta kulkee Holyheadiin Walesissa, Liverpooliin Englannissa ja Douglasiin Isle of Manissa.