Maarianhamina satamaan Kapellskär lautta

Ahvenanmaa ja Ruotsi yhdistyvät reitillä Maarianhamina Kapellskär. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Viking Line. Reittiä kuljetaan jopa 21 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 2 tuntia 15 minuuttia.

Maarianhamina Kapellskär matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Maarianhamina satamaan Kapellskär lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ahvenanmaa - Ruotsi lautat sivullamme.

Maarianhamina - Kapellskär lauttaoperaattorit

  • Viking Line
    • 3 lähtöä päivittäin 2 h 15 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Maarianhamina Kapellskär hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Maarianhamina Kapellskär on auto ja 2 matkustajaa.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Ahvenanmaan pääkaupunki. Saari on autonominen alue Suomen suvereniteettissa. Kuten koko Ahvenanmaa, Mariehamn on yksikielisesti ruotsinkielinen ja noin 88% asukkaista puhuu sitä äidinkielenään. Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on vallanpaikka, SjälvstyrelsegArden, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Raatihuoneen rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, joka antoi nimensä äskettäin perustettuun kaupungille vuonna 1861. Maarianhaminan useita rakennuksia on suunnitellut suomalainen arkkitehti Lars Sonck, joka muutti Ahvenanmaalle lapsena. Hänen rakennuksia ovat Maarianhaminan kirkko (1927), päärakennus Åland Maritime College (1927) ja kaupungintalo (1939). Hilda Hongell suunnitteli myös useita rakennuksia, vaikka vain harvat ovat enää pystyssä.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itärannalla ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.

Kapellskär opas

Kapellskär on ruotsalainen kaupunki Itämeren rannikolla, ja se sijaitsee noin 90 km Tukholmasta pohjoiseen. Kapellskär on ”Tukholman pohjoisin satama” ja on yksi suurimmista ro-ro-satamista Ruotsissa. Satamalla on tärkeä rooli matkustajille ja rahdille Suomesen, Norjaan, Venäjälle ja Baltiaan.

Kaupunki on Norrtäljen kunnassa, joka on kunta Tukholman läänissä Itä-Ruotsissa. Se on suurin ja pohjoisin Tukholman lääni ja se luotiin vuonna 1971 yhdistämällä useita entisiä kuntia. Monet rakennukset Norrtäljen kunnassa ovat kesämökkejä, joissa asutaan vain kesäisin. Tämä johtuu sen maantieteellisestä sijainnista Tukholman saaristossa, mikä tekee siitä suositun kaupunkilaisten ja turistien keskuudessa.

Satamaan on hyvin lyhyt lähestymisreitti joten se on erittäin houkutteleva nopeisiin purjehduksiin ja Suomeen, Viroon ja Ahvenanmaalle. Lautat kulkevat Maarianhaminaan, Naantaliin ja Paldiskiin. Lähtöselvitys suljetaan 1 tunti ennen lähtöä.