Maarianhamina satamaan Tallinna lautta

Ahvenanmaa ja Viro yhdistyvät reitillä Maarianhamina Tallinna. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Tallink Silja. Reittiä kuljetaan jopa 7 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 9 tuntia.

Maarianhamina Tallinna matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Maarianhamina - Tallinna lauttaoperaattorit

  • Tallink Silja
    • 7 lähtöä viikoittain 9 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Maarianhamina Tallinna hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Maarianhamina Tallinna on auto ja 2 matkustajaa.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Ahvenanmaan pääkaupunki. Saari on autonominen alue Suomen suvereniteettissa. Kuten koko Ahvenanmaa, Mariehamn on yksikielisesti ruotsinkielinen ja noin 88% asukkaista puhuu sitä äidinkielenään. Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on vallanpaikka, SjälvstyrelsegArden, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Raatihuoneen rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, joka antoi nimensä äskettäin perustettuun kaupungille vuonna 1861. Maarianhaminan useita rakennuksia on suunnitellut suomalainen arkkitehti Lars Sonck, joka muutti Ahvenanmaalle lapsena. Hänen rakennuksia ovat Maarianhaminan kirkko (1927), päärakennus Åland Maritime College (1927) ja kaupungintalo (1939). Hilda Hongell suunnitteli myös useita rakennuksia, vaikka vain harvat ovat enää pystyssä.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itärannalla ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.

Tallinna opas

Tallinnan kaupunki on Viron suurin kaupunki, ja pääkaupunki, ja siitä on tullut merkittävä keskus teollisuudelle ja aluepolitiikalle. Se on täynnä kulttuuria ja monia nähtävyyksiä. Kaupunki perustettiin 1200-vuosisadan alussa. Se sijaitsee Suomenlahden vieressä. Tallinna on tärkeä satamakaupunki ja tarjoaa keskiaikaista tuntua monissa osissa kaupunkia, varsinkin sen suojelukohteen Vanhankaupungin alueella. Sokkelo mukulakivikujia, loputtomat taivaalle kohoavat tornit ja hyvin säilynyt linnoitukset, Tallinna juhlii rikasta kulttuuriperintöä kaikin mahdollisin tavoin. Toompean aluella on Toompean linna (Castrum Danorum) ja myös näyttävä Aleksanteri Nevskin katedraali kukkulalla, tärkeä ortodoksinen rakennus, jota virolaiset ovat vihdion alkaneet arvostamaan, kun heitä monta vuotta ärsytti venäläisten alkuperä. Tallinna on myös koti monille muille maamerkeille, kuten 1200- vuosisadan kaupungintalolle (Raekoda), joka on erittäin mahtava rakennus ja kohoaa Raekoja Platsin ylle, korkean tornin päällä on ikoninen pronssipatsas nuoresta pojasta, joka vartioi kaupunkia ja tunnetaan nimellä "Vanha Toomas".