Maarianhamina satamaan Turku lautta

Ahvenanmaa ja Suomi yhdistyvät reitillä Maarianhamina Turku, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 5 tuntia 30 minuuttia samalla kun Viking Line reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 5 h 25 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 14 ylitystä viikko reitillä Maarianhamina Turku kohteiden Ahvenanmaa ja Suomi välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Maarianhamina satamaan Turku lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ahvenanmaa - Suomi lautat sivullamme.

Maarianhamina - Turku lauttaoperaattorit

 • Tallink Silja
  • 7 lähtöä viikoittain 5 h 30 min
  • Etsi hinta
 • Viking Line
  • 7 lähtöä viikoittain 5 h 25 min
  • Etsi hinta

Keskimääräiset Maarianhamina Turku hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Maarianhamina Turku on auto ja 2 matkustajaa.

Maarianhamina Turku lautta arvostelut

 • "kotimatka ahvenanmaalta"

  Syksyisen iltapäivän rauhaa. Aperitifi lasillinen venäläistytön pianonsoiton säestyksellä:) Tarjoilijatar joka oli ystävällinen, asiansa osaava eikä vapaasta jutustelusta huolimatta yhtään häiritsevä, mukava. Ruoka oli erinomaista ja hyvin tarjoiltu , tarjoilijattaren suosittelema viini sopivaa, kaikin puolin positiivinen kokemus. Olimme Oskarin ensimmäisessä "varauskierroksessa", siellä oli kyllä ylipäätään rauhallista. Matkaseurana oma vaimo. Kiitoksin, Lauri Tuominen

  'Lauri' matkusti Maarianhamina Turku operaattorilla Viking Line aluksella Viking Grace

  Lue lisää Näytä vähemmän

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Ahvenanmaan pääkaupunki. Saari on autonominen alue Suomen suvereniteettissa. Kuten koko Ahvenanmaa, Mariehamn on yksikielisesti ruotsinkielinen ja noin 88% asukkaista puhuu sitä äidinkielenään. Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on vallanpaikka, SjälvstyrelsegArden, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Raatihuoneen rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, joka antoi nimensä äskettäin perustettuun kaupungille vuonna 1861. Maarianhaminan useita rakennuksia on suunnitellut suomalainen arkkitehti Lars Sonck, joka muutti Ahvenanmaalle lapsena. Hänen rakennuksia ovat Maarianhaminan kirkko (1927), päärakennus Åland Maritime College (1927) ja kaupungintalo (1939). Hilda Hongell suunnitteli myös useita rakennuksia, vaikka vain harvat ovat enää pystyssä.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itärannalla ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.

Turku opas

Turku on Suomen vanhin kaupunki ja oli oikeastaan kerran Suomen pääkaupunki, vaikka se on nyt maan viidenneksi suurin kaupunki. Vaikka hyvin harvat keskiaikaiset nähtävyydet pysyvät Turussa, kaupungin on onnistunut säilyttämään vahva historiallinen luonne ja eri arkeologiset näyttelyt löytyvät sen museoista. Turku on kesäkuukausina erityisen vilkas ja se on hyvä aika käydä kaupungissa, kun väkijoukkoilla on taipumus luonnollisesti kokoontua Aurajoen varrelle, monet veneet ovat ankkurissa aivan kaupungin sydämessä, ja vilkas satama edessä. Kauppatorilla on myös vilkas toiminta Turussa ja se on tärkeä osa paikallista matkailua ja seurustelua. Harvat nähtävyyksistä ovat vaikuttavampia katseenvangitsija kuin Turun linna itse, jossa on vähintään kaksi tyrmää. Se on 1200-luvun loppupuolelta. Yhtä kuuluisa on Turun tuomiokirkko, joka on Suomen merkittävimpien kirkkone joukossa ja sisältää monia mielenkiintoisia kappeleita.