Porto Torres satamaan Ajaccio lautta

Sardinia ja Korsika yhdistyvät reitillä Porto Torres Ajaccio. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Corsica Sardinia Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 1 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 3 tuntia 45 minuuttia.

Porto Torres Ajaccio matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Porto Torres satamaan Ajaccio lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Sardinia - Korsika lautat sivullamme.

Porto Torres - Ajaccio lauttaoperaattorit

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 1 lähtö viikoittain 3 h 45 min
    • Etsi hinta

Porto Torres opas

Porto Torres on kaupunki Sardinian saaren luoteisrannikolla Italiassa. Se sijaitsee noin 25 km itään Gorditanian niemekkeeltä. Yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on 1000-luvun kolme laivainen basilika Gavino joka on rakennettu käyttäen vain arvokkaita kovia kiviä kuten marmoria, porfyyriä ja graniittia. Kirkko on suurin romaaninen kirkko Sardiniassa. Kiinnostavia ovat myös katakombit Tanca Borgona, jotka ovat ihmisen uskonnon harjoittamiseen rakennettuja maanalaisia käytäviä.

Olbian jälkeen Porto Torresin satamassa on parhaat palvelut Sardiniassa. Sieltä pääsee Genovaan 11,5 tunnissa, Civitavecchiaan (7 tuntia ja 15 minuuttia), Barcelonaan (11 tuntia ja 15 minuuttia), Ajaccioon (3,5 tuntia), Proprianostaan (4 tuntia) ja Korsikalle ja Marseilleen (17 tuntia).

Ajaccio opas

Ajaccio on suurin kaupunki Korsikan saarella Ranskassa. Kaupunki sijaitsee Korsikan lounaisrannikolla noin 210 kilometriä kaakkoon Marseillesista. Kaupungin satama sijaitsee itään alkuperäisestä linnoituksesta, mäenalla kohdaten niemimaan joka suojaa satamaa. Kaupunki sijaitsee suojaisalla paikalla on metsäisten kukkuloiden juurella Ajacciolahden pohjoisrannalla. Ehkä kaupungin kuuluisin poika on Napoleon Bonaparte, joka syntyi vuonna 1769 Casa Buonapartessa joka on nyt avoinna yleisölle. Jokainen, sekä yksin matkustavat että romantiikkaa etsivät pariskunnat ja lapsiperheet, rakastaa vaellella ympäri keskustaa, joka on täynnä kahviloiden pörinää. Lisäksi siellä on suuri venesatama ja trendikäs Route des Sanguinaires alue, muutaman kilometrin päässä länteen.

Ajacciosta on tullut tärkeä pysähdyspaikka risteilyille ja on toiseksi vilkkain satama Ranskassa, Marseillesin jälkeen. Kaupungin satamasta on yhteys Marseilleen, Touloon ja Nizzaan Ranskan mantereelle lähes päivittäin. Myös satunnaisia linkkejä Italian mantereelle (Livorno) ja Sardinian sekä kausiliikenne Calviin ja Proprianoon. Kaksi suurta laivayhtiötä jotka operoivat näitä reittejä ovat SNCM ja Corsica Ferries.