Puttgarden satamaan Rödby lautta

Saksa ja Tanska yhdistyvät reitillä Puttgarden Rödby. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Scandlines. Reittiä kuljetaan jopa 48 kertaa päivä ja matka-aika on nopeimmillaan 45 minuuttia.

Puttgarden Rödby matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Puttgarden - Rödby lauttaoperaattorit

 • Scandlines
  • 48 lähtöä päivittäin 45 min
  • Etsi hinta

Keskimääräiset Puttgarden Rödby hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Puttgarden Rödby on auto ja 2 matkustajaa.

Puttgarden Rödby lautta arvostelut

 • "Lautta Rödby-Puttgarden"

  Ruoka ravintolassa erinomaista, hyvä ja monipuolinen kylmä ja lämmin pöytä, lisäksi tarjoilu erinomaista. KIITOS

  'Hannu' matkusti Puttgarden Rödby operaattorilla Scandlines

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Mielyttävä merimatka"

  Jonotusaika lautalle oli lyhyt, ajo lauttaan sujuva. Pääsimme mukaan yhtä vuoroa aikaisempaan lauttaan, koska olimme jo paikalla. Palvelut lautalla asialliset, tilat viihtyisät lyhyttä matkaa varten. Myymälän valikoima yllättävän laadukas ja monipuolinen.

  'Olavi' matkusti Puttgarden Rödby operaattorilla Scandlines

  Lue lisää Näytä vähemmän

Puttgarden opas

Puttgardenin kylä ja satama sijaitsevat Saksan saarella Fehmarnilla, ja se tärkeällä reitillä Saksan ja Tanskan välillä. Molemmat maat on erotettu 18 km leveällä Fehmarninsalmella Itämeren länsiosassa. Keskiajalta vuoteen 1864 Fehmarnin saari oli osa Tanskan herttuakuntaa Schleswigiä. Kun herttuakunta jaettiin vuonna 1544, muodosti se osan John the Elderin herttuakuntaa. Kun hän kuoli ilman perillisiä vuonna 1580, Fehmarnista tuli osa herttuakuntaa Schleswig-Holstein-Gottorp. Suuren Pohjan sodan jälkeen Fehmarn ja loput Schleswigistä yhdistettiin Tanskan kruunun. Vuonna 1864 Schleswig välitettiin Preussille toisen Schleswigin sodan seurauksena.

Puttgardenin junalauttaterminaali rakennettiin vuosina 1961-63 ja samalla Fehmarnin kytkettiin mantereelle sillalla. Vuosien 1945 ja 1963 välillä lauttareitti Länsi-Saksasta Tanskaan toimi Grossentrodenin ja Gedserin välillä. Tanskan Ison-Beltin sillan valmistumisen jälkeen Puttgardenin reittiä käyttää vähemmän junia, mutta satama on edelleen Scandlines Ferriesin käytössä.

Lautta liikennöi Puttgardenin ja Rodbyn välillä, ja sen matka kestää noin 45 minuuttia.

Rödby opas

Tanskan kaupunki ja satama Rødby sijaitsee Lollandin saarella. Kaupunki on tunnettu sen suositusta vesipuistosta ja lomakeskuksesta, Lalandian Holiday Centrestä, joka on kaupungin suurin nähtävyys. Puistossa on Aquadome jossa vierailijat voivat nauttia trooppisesta ilmastosta ja nauttia vesiliukumäistä yhdessä monien muiden vesiaktivitettien ohella. Puistossa on myös monia ravintoloita, kauppoja ja paljon aktiviteetteja, kuten Monky Tonky Land, mini-golf, laskettelurinne, jäähalli ja keilahalli.

Lollandi tunnetaan myös "pannukakkusaarena", sen tasaisuuden vuoksi: korkein huippu koko saarella on 25 m merenpinnan yläpuolella, Horslunde- kylän vieressä. Saari on ollut tärkeä viestinnän valtatie, muun muassa saksalaisille toisen maailmansodan aikana. Historiallisesti sokerijuurikasta on viljelty Lollandilla ja se on edelleen tärkeä elinkeino, näkyvissä on useita sokerijuurikaspeltoja.

Kaupunki tunnetaan pääasiassa lautoista Puttgardeniin Saksassa, mikä on yksi eniten käytetyistä lauttalinjoista Euroopassa, jossa suuret lautat lähtevät 30 minuutin välein melkein ympäri vuorokauden. Kaupungin satama sijaitsee noin 5 km etelään kaupungin länsipuolella.