Rödby satamaan Puttgarden lautta

Tanska ja Saksa yhdistyvät reitillä Rödby Puttgarden. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Scandlines. Reittiä kuljetaan jopa 48 kertaa päivä ja matka-aika on nopeimmillaan 45 minuuttia.

Rödby Puttgarden matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Rödby - Puttgarden lauttaoperaattorit

  • Scandlines
    • 48 lähtöä päivittäin 45 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Rödby Puttgarden hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Rödby Puttgarden on auto ja 2 matkustajaa.

Rödby opas

Rødby on tanskalainen kaupunki Lollandin saarella. Kaupunki tunnetaan pääasiassa lautoista Puttgardeniin Saksassa, mikä on yksi eniten käytetyistä lauttalinjoista Euroopassa, jossa suuret lautat lähtevät 30 minuutin välein melkein ympäri vuorokauden. Kaupungin satama sijaitsee noin 5 km etelään kaupungin länsipuolella.

Lollandi tunnetaan myös "pannukakkusaarena", sen tasaisuuden vuoksi: korkein huippu koko saarella on 25 m merenpinnan yläpuolella, Horslunde- kylän vieressä. Saari on ollut tärkeä viestinnän valtatie, muun muassa saksalaisille toisen maailmansodan aikana. Historiallisesti sokerijuurikasta on viljelty Lollandilla ja se on edelleen tärkeä elinkeino, näkyvissä on useita sokerijuurikaspeltoja.

Kaupunki on tunnettu myös suositusta vesipuistosta ja lomakeskuksesta, Lalandian Holiday Centreristä, joka on kaupungin suurin nähtävyys. Puistossa on Aquadome jossa vierailijat voivat nauttia trooppisesta ilmastosta ja nauttia vesiliukumäistä yhdessä monien muiden vesiaktivitettien ohella. Puistossa on myös monia ravintoloita, kauppoja ja paljon aktiviteetteja, kuten Monky Tonky Land, mini-golf, laskettelurinne, jäähalli ja keilahalli.

Puttgarden opas

Puttgardenin kylä ja satama sijaitsevat Saksan saarella Fehmarnilla, ja se tärkeällä reitillä Saksan ja Tanskan välillä. Molemmat maat on erotettu 18 km leveällä Fehmarninsalmella Itämeren länsiosassa. Puttgardenin junalauttaterminaali rakennettiin vuosina 1961-63 ja samalla Fehmarnin kytkettiin mantereelle sillalla. Vuosien 1945 ja 1963 välillä lauttareitti Länsi-Saksasta Tanskaan toimi Grossentrodenin ja Gedserin välillä. Tanskan Ison-Beltin sillan valmistumisen jälkeen Puttgardenin reittiä käyttää vähemmän junia, mutta satama on edelleen Scandlines Ferriesin käytössä.

Keskiajalta vuoteen 1864 Fehmarnin saari oli osa Tanskan herttuakuntaa Schleswigiä. Kun herttuakunta jaettiin vuonna 1544, muodosti se osan John the Elderin herttuakuntaa. Kun hän kuoli ilman perillisiä vuonna 1580, Fehmarnista tuli osa herttuakuntaa Schleswig-Holstein-Gottorp. Suuren Pohjan sodan jälkeen Fehmarn ja loput Schleswigistä yhdistettiin Tanskan kruunun. Vuonna 1864 Schleswig välitettiin Preussille toisen Schleswigin sodan seurauksena.

Lautta liikennöi Puttgardenin ja Rodbyn välillä, ja sen matka kestää noin 45 minuuttia.