Rostock satamaan Gedser lautta

Saksa ja Tanska yhdistyvät reitillä Rostock Gedser. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Scandlines. Reittiä kuljetaan jopa 11 kertaa päivä ja matka-aika on nopeimmillaan 1 tunti 45 minuuttia.

Rostock Gedser matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Reitti- ja satamatiedot

Rostock - Gedser lauttaoperaattorit

  • Scandlines
    • 11 lähtöä päivittäin 1 h 45 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Rostock Gedser hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Rostock Gedser on auto ja 2 matkustajaa.

Rostock opas

Rostock on suuri saksalainen kaupunki Mecklenburg-Vorpommernnin alueella Pohjois-Saksassa. Kaupunki sijaitsee Warnow-joella ja kaupungin keskusta on noin 12 km etelään Itämeren rannikolta. Yksi kauneimpia paikkoja Rostockissa on Neuer Markt (New Market Square), jossa kaupungintalo. Se oli alun perin rakennettu 1200–luvulla tiiligoottilaiseentyyliin, mutta muuttui laajasti 1700–luvulla, jolloin siihen lisättiin barokkijulkisivu ja juhlatiloja. Aukiolla on myös säilynyt kuusi alkuperäistä, huolella kunnostettua päätytaloa 1400- ja 1500–luvuilta. Muut historialliset talot (Hansa tyylisiä) tuhoutuivat liittoutuneiden ilma-pommituksissa vuonna 1942. Ne on rakennettu uudelleen yksinkertaistettuna. Rostockissa on yksi maailman vanhimmista yliopistoista, Rostockin yliopisto, joka on perustettu vuonna 1419.

Rostockin satama on Saksan suurin satama ja se on noussut yhdeksi tärkeimmistä satamista Euroopassa. Sinne pääsee helposti monia erinomaia tieyhteyksiä pitkin, jotka sisältävät moottoriteitä, jotka johtavat suoraan satamiin. Sataman palveluja ovat muun muassa kahvilat, ravintolat, kaupat alueilla, tax-free-myymälä, valuutanvaihtotoimisto ja rahansiirtopalveluja. Lautat kulkevat Gedseriin Tanskassa (2 tuntia) ja Trelleborgiin Ruotsissa (5 tuntia ja 45 minuuttia).

Gedser opas

Gedser Odde on Tanskan eteläisin piste ja tunnetaan merestä, tuulesta, näköaloista ja tasaisesta maisemasta. Kylästä on upeat näkymät Itämerelle kohti manner-Eurooppaa. Gedser Odden luonto on hyvin erikoista. Kun tuulet todella alkavat puhaltaa on selvää, kuinka altistunut paikka on. Ja kun valtavat Itämeren aallot alkavat hakata rannikkoa vasten voi todella tuntea luonnon äärimmäiset valtuukset. Kylän eteläpuolella se saattaa tuntua tyyneltä ja rauhalliselta, mutta "aivan nurkan takana" myrsky raivoaa, kun meri kuluttaa osaa kalliota. Karkea eteläpiste Gedser Odde erottuu leveällä, ystävällisellä uimarannalla vain muutama sata metriä pohjoiseen. Jos vierailet kylässä, saatat olla onnekas ja kokea yhden hiljaisen päivän jolloin Haahkalinnut liitelevät hiljaa veden yllä, merimetsot lentelevät ja hylkeet kurkkivat päillään vedestä!