Turku satamaan Långnäs lautta

Suomi ja Ahvenanmaa yhdistyvät reitillä Turku Långnäs, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 4 tuntia 25 minuuttia samalla kun Viking Line reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 4 h 10 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 14 ylitystä viikko reitillä Turku Långnäs kohteiden Suomi ja Ahvenanmaa välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Reitti- ja satamatiedot

Turku satamaan Långnäs lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Suomi - Ahvenanmaa lautat sivullamme.

Turku - Långnäs lauttaoperaattorit

  • Tallink Silja
    • 7 lähtöä viikoittain 4 h 25 min
    • Etsi hinta
  • Viking Line
    • 7 lähtöä viikoittain 4 h 10 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Turku Långnäs hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Turku Långnäs on auto ja 2 matkustajaa.

Turku opas

Turku on kaupunki Lounais-Suomen rannikolla Aurajoen suulla. Kaupunki voi jäljittää historiansa takaisin 1200–luvulle, mikä tekee siitä Suomen vanhimman kaupungin. Turku oli pitkään tärkein asutuskeskus Suomessa. Se oli ensimmäinen Suomen pääkaupunki 1809-1812, ja oli suurin kaupunki väestöltään 18400-luvun loppuun asti. Tänäpäivänä sen merkitys valtakunnallisesti ei ole sama kuin se oli ennen, mutta Turku on alueellinen pääkaupunki ja tärkeä paikka liiketoiminnan ja kulttuurin kannalta Pohjois-Euroopassa. Sen pitkän historian ansioista se on ollut monen tärkeän tapahtuman tapahtumapaikka ja on laajasti vaikuttanut Suomen historiaan. Yhdessä Tallinnan kanssa Turku nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2011. Vuonna 1996 se julistettiin Suomen viralliseksi joulukaupungiksi.

Sijaintinsa vuoksi Turku on merkittävä kaupallinen ja matkustajasatamakaupunki. Yli kolme miljoonaa matkustajaa kulkee sen sataman kautta vuosittain Tukholmaan ja Maarianhaminaan.

Långnäs opas

Långnäs on kaupunki ja satama Ahvenanmaalla Suomessa. Kaupunki sijaitsee itäisellä puolella Lumperlandia. 1960-luvun alussa Silja Line rakennutti arkkitehti Bengt Lundstenin suunnitteleman lauttaterminaalin Långnäsin. Terminaali oli käytössä vuosina 1965-1975 ja sitten se suljettiin ja purettiin vuonna 1993. Uusi terminaali rakennettiin vuonna 1999 ja sinne mahtuu suuret risteilyalukset Tukholma-Turku reitillä. Sitä käytetään vaihtoehtoisena satamana Maarianhaminan sataman sijasta vähämatkustajaliikenteeseen ja Ahvenanmaalla. Lumparlandin kirkko, joka on omistettu St. Andrewille, on vanhin säilynyt puukirkko alueella ja se juontaa juurensa 1720-luvulle.

Långnäsin satamasta voi ottaa lautan Tukholmaan ja Turkuun. Lähtöselvitys automatkustajille Tukholmaan avataan 30 minuuttia ennen lähtöä ja Turkuun 1 tunti ennen lähtöä.