Turku satamaan Maarianhamina lautta

Suomi ja Ahvenanmaa yhdistyvät reitillä Turku Maarianhamina, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 5 tuntia 20 minuuttia samalla kun Viking Line reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 5 h 25 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 14 ylitystä viikko reitillä Turku Maarianhamina kohteiden Suomi ja Ahvenanmaa välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Turku satamaan Maarianhamina lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Suomi - Ahvenanmaa lautat sivullamme.

Turku - Maarianhamina lauttaoperaattorit

 • Tallink Silja
  • 7 lähtöä viikoittain 5 h 20 min
  • Etsi hinta
 • Viking Line
  • 7 lähtöä viikoittain 5 h 25 min
  • Etsi hinta

Keskimääräiset Turku Maarianhamina hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Turku Maarianhamina on auto ja 2 matkustajaa.

Turku Maarianhamina lautta arvostelut

 • "Merimatka"

  Matka oli hyvä

  'Ari' matkusti Turku Maarianhamina operaattorilla Tallink Silja aluksella Galaxy

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Varauksen tekeminen/lemmikki"

  Direct Ferries palvelu on hyvä siinä mielessä että se näyttää lauttojen saatavuuden kyseisellä reitillä. Varaaminen onnistuu hyvin siltä osin kun se on palvelussa mahdollista. Huonoa / parannettavaa on se ettei samassa palvelussa pysty suoraan varaamaan/tarkastamaan lemmikkipaikkoja. Lemmikkipaikan lisääminen ei ollut helppoa jälkikäteen ja epävarmuus siitä onko lemmikkipaikkoja jo tehdylle varaukselle enää jäljellä osoittautui todeksi. Tässä suhteessa varauspalvelussa on paljon kehitettävää. Lemmikkipaikkojen määrä on aluksilla erittäin pieni - Tähän toivoisin muutosta.

  'Jukka' matkusti Turku Maarianhamina operaattorilla Viking Line aluksella Amorella

  Lue lisää Näytä vähemmän

Turku opas

Turku on kaupunki Lounais-Suomen rannikolla Aurajoen suulla. Kaupunki voi jäljittää historiansa takaisin 1200–luvulle, mikä tekee siitä Suomen vanhimman kaupungin. Turku oli pitkään tärkein asutuskeskus Suomessa. Se oli ensimmäinen Suomen pääkaupunki 1809-1812, ja oli suurin kaupunki väestöltään 18400-luvun loppuun asti. Tänäpäivänä sen merkitys valtakunnallisesti ei ole sama kuin se oli ennen, mutta Turku on alueellinen pääkaupunki ja tärkeä paikka liiketoiminnan ja kulttuurin kannalta Pohjois-Euroopassa. Sen pitkän historian ansioista se on ollut monen tärkeän tapahtuman tapahtumapaikka ja on laajasti vaikuttanut Suomen historiaan. Yhdessä Tallinnan kanssa Turku nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2011. Vuonna 1996 se julistettiin Suomen viralliseksi joulukaupungiksi.

Sijaintinsa vuoksi Turku on merkittävä kaupallinen ja matkustajasatamakaupunki. Yli kolme miljoonaa matkustajaa kulkee sen sataman kautta vuosittain Tukholmaan ja Maarianhaminaan.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Ahvenanmaan pääkaupunki, joka on Suomen itsehallintoalue. Kaupunkiin ja satamaan on helppo tutustua jalkaisin, polkupyörällä tai bussilla. Se on kymmenen minuutin kävelymatkan päässä yhdestä satamasta toiseen. Västerhamin lautat saapuvat paikkaan, jossa on nelimastoinen parkki ja purjelaiva Pommern Ahvenanmaan Maritime Museum Badhusparkenissa. Esplanaden bulevardi, avenue joka no vuorattu lehmuksilla, kulkee Västerhamnista itäsataman paraatin keskelle. St Göranin kirkko sijaitsee puolimatkassa pitkin katua, ja pohjoispuolella voidaan nähdä useita vanhoja laivanvarustajien taloja. Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on vallanpaikka, SjälvstyrelsegArden, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Raatihuoneen rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, joka antoi nimensä äskettäin perustettuun kaupungille vuonna 1861.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itärannalla ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.