Uumaja satamaan Vaasa lautta

Ruotsi ja Suomi yhdistyvät reitillä Uumaja Vaasa. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Wasaline. Reittiä kuljetaan jopa 10 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 4 tuntia.

Uumaja Vaasa matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Reitti- ja satamatiedot

Uumaja satamaan Vaasa lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ruotsi - Suomi lautat sivullamme.

Uumaja - Vaasa lauttaoperaattorit

  • Wasaline
    • 10 lähtöä viikoittain 4 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Uumaja Vaasa hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Uumaja Vaasa on auto ja 2 matkustajaa.

Uumaja opas

Ruotsin kaupunki Uumaja sijaitsee maan pohjoisosassa Uumajanjoen varrella. Se on Norlannin alueen suurin kaupunki ja Ruotsin 12. suurin. Kaupungin yliopiston perustaminen vuonna 1960 auttoi kaupungin kehitystä, joka johti kaupungin asuntokannan kaksinkertaistumiseen seuraavien 30 vuoden aikana. Tänäpäivänä Uumajassa on kaksi yliopistoa ja se on koulutuksen ja teknisen ja lääketieteellisen tutkimuksen keskus. Vuonna 2014 kaupunki valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi ehkä tunnustuksena kaupungin vilkkaasta kulttuurielämästä ja huvituksista. Kaupunki on antanut kulttuurille pääpainon sen suunnitteluun liittyvissä päätöksissä viime vuosikymmeninä. Se uskoo vakaasti, että kulttuuri vaikuttaa myönteisesti edistäen kaupungin kasvua. Koska kaupungissa on suuri määrä opiskelijoita, polkupyörät ovat arkipäivää ja niitä mahtuu ajamaan pyöräteillä. Tämän vuoksi kaupunkia voi usein kiertää nopeammin polkupyörällä kuin joukkoliikenteellä.

Kaupungin satamasta on 8 purjehdusta viikossa Vaasaan, jonne matka-aika on noin 4 tuntia.

Vaasa opas

Suomen Vaasan kaupunki sijaitsee vain 45 meripeninkulman päässä Ruotsista, ja käsittää maan kulttuurin, joka on nähtävissä kaikkialla Pohjanlahdella. Neljännes kaupungin väestöstä puhuu ruotsia äidinkielenään ja vierailijat kuulevat usein keskusteluja ravintoloissa ja baareissa vaihtaen helposti suomen ja ruotsin välillä, usein samassa lauseessa. 1600–luvun kaupunki sai nimensä Ruotsin kuninkaallisilta, jalolta Wasan perheeltä, vaikka vain 200 vuotta myöhemmin se oli pudonnut Venäjän käsiin. Vanha kaupunki paloi Vaasan palossa 1852 - huolimattoman juopon yrittäessä sytyttää piippunsa - ja uusi kaupunki rakennettiin tyhjästä, 7 km päässä tuhkasta. Luonnonystävät tietää Vaasan Terranovasta, joka esittelee ihania Kvarkenin saariston, Unescon maailmanperintökohteen, ja ilahduttaa luontopolulla Öjberget joka vie Öjbergsmossen suolle, jättiläisen potin reiän, "paholaisen kenttä" ja kääpiö mänty -covered meteoriittikraatterin.

Vaasasta on 8 viikoittaista lauttaa Uumajaan. Ylityksen kesto on noin 4 tuntia.