Miksi käyttää
Direct Ferries?

Lauttoja 2578 reitistä ja 706 satamista ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonien asiakkaiden luotettava

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteyksiä / vuosi

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkailemme päivittäin

Lautat maahan Liettua

Baltialaisista naapureistaan poiketen Liettuan historiasta löytyy itsenäisyyden aika. Karkotettuaan saksalaisen kalparitariston Šiauliaissa 1236 liettualaiset elivät yhtenäisessä valtakunnassa suuriruhtinas Gediminaksen alaisina. 1569 Lublinin sopimuksella perustettiin Puola-Liettua, joka saavutti huippunsa kuningas Stefan Batoryn alaisuudessa. Vuosien 1700-21 suuri pohjan sota, jossa Puola-Liettua, Venäjä ja Ruotsi kamppailivat balttien herruudesta, jätti maan raunioiksi ja 1700-luvun loppuun mennessä suurin osa Liettuasta oli joutunut venäläisten käsiin. Vuosien 1830 ja 1863 kansannousut ennustivat kansallismielisyyden nousua ja Venäjän hajoaminen ensimmäisessä maailmansodassa mahdollisti Liettuan itsenäisyyden palauttamisen. Heinäkuussa 1940 Neuvostoliitto kuitenkin valloitti maan.
Kun Moskova lopulta hellitti tiukkaa linjaansa 1980-luvun lopussa, kasvavat autonomian vaatimukset johtivat itsenäisyysjulistukseen maaliskuun 11. 1990 – kauan ennen muita Baltian maita. Pitkittynyt pattitilanne kärjistyi tammikuun 11. 1991, kun neuvostojoukot tappoivat 14 siviiliä valloittaessaan Vilnan televisiotornin, mutta Gorbatšovin vastaisen vallankaappauksen kariuduttua elokuussa 1991, maailma, hajoava Neuvostoliitto perässään, tunnusti Liettuan itsenäisyyden.

Suositut lauttaoperaattorit

 • DFDS Seaways
  • Etsi hinta

Liettua arvostelut

 • "Muutto Suomeen"

  Varauksen teko ja nettisivujen käyttö helppoa. Ei ongelmia lähtöselvityksessä ja laivaannousussa. Käyttäisin heitä ehdottomasti uudelleen.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Hieno matka"

  Matkustimme viime viikolla elokuussa emmekä varanneet hyttiä mutta olimme enemmän kuin iloisia aulassa, mahtava henkilökunta ja kohtelias aion käyttää uudelleen ensi vuonna.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Auttavainen henkilökunta"

  Oikein yksinkertainen ylitys - lähtöselvitys ja ravintolahenkilökunta kaikki oikein mukavia. Laiva oli myöhässä paluumatkalla, tämä saattoi johtua valtavasta ruuhkasta Calaisissa.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Lomamatka"

  Olemme käyttäneet lauttoja nyt muutaman vuoden matkustaessa Hollantiin ja Ranskaan. Tällä kertaa (heinäkuu 2013) DFDS:n lautta lähti puoli tuntia myöhässä Doverista eivätkä vessat olleet ollenkaan siistejä. Harmi, sillä meillä on yleensä todella hyvä kokemus.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota ennen matkaasi selvää millaista lautalla on.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Liettua