Andros – Syros
Lautat maahan Kykladit
Andros – Syros
Lautat maahan Kykladit
Andros Syros lauttareitti ei tällä hetkellä kulje. Andros Syros purjehduksen kesto ja tiheys voivat vaihdella kausittain. Katso vaihtoehtoisia reittejä Deal Finderista ja vertaa hintoja, aikoja ja aikatauluja.
Enemmän reittejä kuin kenelläkään muulla.
Vertaile hintoja, aikoja ja reittejä yhdessä paikassa.
Muuta suunnitelmia helposti flexi-lipuilla.
Varaa e-lippuja ja hallitse matkoja sovelluksessa.
Ajantasainen alusten seuranta ja reaaliaikaiset päivitykset.
Huippuluokan asiakastuki, kun sitä tarvitset.
Andros on Kreikan Kykladien pohjoisin saari, se sijaitsee noin 10km kaakkoiseen Euboeasta ja 3km Tinokselta. Saari on noin 40 km pitkä ja 16km leveä leveimmillään. Sen pinta on suurimmaksi osaksi vuoristoinen, ja siellä on monia hedelmällisiä ja hyvin kasteltuja laaksoja. Suurimmat kaupungit ovat Andros, Gávrio, Bátsi, ja Órmos Korthíou. Saari on kuuluisa sen Sariza –lähteestä Apoikiassa, missä vesi tulee ulos leijonan päästä. Palaeopolis, muinainen pääkaupunki, on rakennettu jyrkälle rinteelle, ja sen sataman aallonmurtajan voi vielä nähdä veden alla.
Androkselta pääsee lautalla Piraeukseen ja Rafinaan sekä muille Kykladeille Iokselle, Santorinille, Kimolokselle, Naxokselle, Anafille ja Amorgokselle. Lauttayhteyksiä on myös Kreetalle, Rodokselle, Dodekanesian saarille sekä itä-Egeanmeren saarille. Vanhanaikaisella lautalla matkaan menee 1,5–3,5 tuntia ja highspeed lautalla 1–1,5 riippuen kuinka monessa satamassa lautta pysähtyy matkalla.
Vaikka Kreikan saari Syros kuuluu Kykladien saariryhmään, sen arkkitehtuuri on enemmän keskiaikainen kuin Kykladinen. Sen pääkaupungille, Ermoupolikselle, on ominaista sen tyylikkäät venetsialaiset kartanot, viehättävä Vaporian kaupunginosa, suuret kirkot ja vaikuttavat uusklassiset rakennukset, kuten kaupungintalo ja Apollo-teatteri keskusaukiolla. Syroksen rannat ovat mukavia ja rentouttavia, ja monet matkailupalvelut ja majoikset ympäröivät niitä. Syroksen asutuksesta on merkkejä 3000-vuosituhannelta eKr eri alueilla Halandrianissa ja Kastrissa. Havainnot osoittavat, että saarella on ollut metallitöiden laboratorio ja kaupallisia suhteita Vähässä-Aasiaan. 600-luvulla eKr, Samiansit miehittivät Syroksen ja monet Samoksen asukkaat muuttivat saareen. Sen ajan tärkeä lääkäri ja filosofi Pherecydis syntyi Syroksella ja joitakin vuosia myöhemmin hän meni Samokselle ja hänestä tuli opettaja Pythagoras.