Karpathos – Symi
Lautat maahan Dodekanesian saaret
Karpathos – Symi
Lautat maahan Dodekanesian saaret
Karpathos Symi lauttareitti ei tällä hetkellä kulje. Karpathos Symi purjehduksen kesto ja tiheys voivat vaihdella kausittain. Katso vaihtoehtoisia reittejä Deal Finderista ja vertaa hintoja, aikoja ja aikatauluja.
Enemmän reittejä kuin kenelläkään muulla.
Vertaile hintoja, aikoja ja reittejä yhdessä paikassa.
Muuta suunnitelmia helposti flexi-lipuilla.
Varaa e-lippuja ja hallitse matkoja sovelluksessa.
Ajantasainen alusten seuranta ja reaaliaikaiset päivitykset.
Huippuluokan asiakastuki, kun sitä tarvitset.
Karpathos on Kreikan saari Dodekanesian saariryhmässä Kaakkois Egeanmerellä. Se on toiseksi suurin Dodekanesian saarista ja sen syrjäinen sijainti on johtanut siihen, että saari on säilyttänyt monet sen tavat, perinteiset asut ja murteen.
Saarelle on ominaista karut vuoret pohjoisessa, hedelmälliset kentät etelässä, ja runsaasti luonnonkasveja talvella ja keväällä. Karpathokselta voit löytää upeita rantoja ilman väkijoukkoja saaren jyrkkien kallionrinteiden välistä. Karpathoksen rannat voidaan jakaa neljään ryhmään: itärannan rannat ovat pienempiä ja soraisia mutta ilman tuulta;rannat eteläosassa saarta ovat lähellä lentokenttää ja niissä on hienoa valkoista hiekkaa; hiekkaranta länsirannikolla on eniten alttiina Meltemille ja niitä ovat saatavilla vain vähäisissä tuuliolosuhteissa; rannoille saaren pohjoisosassa pääsee vain meritse ja osittain jeepillä.
Lautat Karpathokselta purjehtivat Piraeukseen, Rodokselle, Heraklioniin, Milokseen, Anafiin, Sitiaan, Santoriniin, Chalkiin ja Kasokselle.
Kreikan saari Symi sijaitsee lähellä lounais-Turkkia etelä-Dodekanesialla, Rodoksen pohjoispuolella. Saari kattaa 70 neliökilometrin pinta-alan ja on vain noin 13 km pitkä ja 8 km leveä. Symi jakautuu neljään alueeseen, Yialosiin, joka on saaren pää satama, pohjoiskylä Chrioon, Pedi Bay laaksoon sekä Nimboriosin lahteen. Marathoundan kylässä on pientä asutusta ja suuri luostari Panormitis.
Saarella on monia vanhoja kirkkoja ja luostareita, jotka ovat vierailun arvoisia, kuten Constantinos ja Eleni kirkot eteläisillä Viglan rinteillä, joiden rinteitä koristavat kauniit puutarhat ja terassit. Arkkienkeli Mikaelin luostarin Roukouniotissa rakensi Pyhän Johanneksen ritarit 1300-luvulla tärkeän 400–luvun luostarin raunioille, joka puolestaan rakennettiin edellisen esikristillisen temppelin tilalle.