Kastelorizo – Agios Kirikos
Lautat maahan Ikaria
Kastelorizo – Agios Kirikos
Lautat maahan Ikaria
Kastelorizo Agios Kirikos lauttareitti ei tällä hetkellä kulje. Kastelorizo Agios Kirikos purjehduksen kesto ja tiheys voivat vaihdella kausittain. Katso vaihtoehtoisia reittejä Deal Finderista ja vertaa hintoja, aikoja ja aikatauluja.
Enemmän reittejä kuin kenelläkään muulla.
Vertaile hintoja, aikoja ja reittejä yhdessä paikassa.
Muuta suunnitelmia helposti flexi-lipuilla.
Varaa e-lippuja ja hallitse matkoja sovelluksessa.
Ajantasainen alusten seuranta ja reaaliaikaiset päivitykset.
Huippuluokan asiakastuki, kun sitä tarvitset.
Kastelorizo on kreikkalainen saari joka sijaitsee Kaakkois-Välimerellä. Saari on noin 2 km päässä Turkin etelärannikolta, 570 km kaakkoon Ateenasta, Rodoksen ja Antalyan välissä ja 280 km päässä Kyprokselta. Kastelorizo on pieni kolmion muotoinen saari, jonka pinta-ala on noin 9 km2. Saarella on kolme niemeä: Agios Stefanos pohjoisessa, Nifti idässä ja Pounenti lounaisosassa. Saaren pääsatama ja ainoa kaupunki sijaitsee suurella lahdella Agios Stefanoksen ja Niftin välillä.
Saarelle on ominaista korkeat vuoret, jotka johtavat kallioita alas mereen. Saaren maatalous rajoittuu oliivien, viinirypäleiden ja papujen viljelyyn. Saaren kaupungissa on kapeita taloja joissa on puuparvekkeet ja ikkunat Anatolian tyyliin. Sataman sisäänkäynnin itäpuolella seisoo Italian entisen Governaten yksikerroksiset jäänteet vuodelta 1926. Lähellä on saaren entinen ottomaanien moskeija, joka juontaa juurensa 1700–luvun jälkipuoliskolle. Rakennus on sittemmin kunnostettu ja toimii nykyisin museona.
Lautat kulkevat Rodokselle, Kosille, Nisyroksele, Piraeukselle, Kalymnokselle, Symille ja Astipalealle.
Agios Kírykos on kaupunki Kreikan saarella Ikarialla, joka sijaitsee Pohjois-Egeanmerellä. Agios Kírykos on paikka, jonne merimiehet ja kapteenit rakensivat talojaan antaen sille merellisen perinteen. Arkeologisessa museossa tämä perinne elää yhä, koska suuri osa näyttelyistä on löydetty meren pohjasta. Legendan mukaan meri Ikarian ympärillä on se meri, johon Daedaluksen poika laskeutui kun aurinko poltti hänen vahasiipensä. Sanotaan, että Ikarus lepää ikuisesti Nikarin luodolla saarta vastapäätä. Hänen putoamista symbolisoidaan patsaalla saaren tärkeimmän sataman suulla.
Saari on enimmäkseen vuoristoista ja sen maata peittää sypressit, plataanipuut, tammet ja männyt. On kyseisen maton ansiota, että saaren rinteet säilyttävät kosteutta, joka mahdollistaa villivuohien laiduntamisen. Radin metsää, osa Natura 2000 hanketta, pidetään vanhimapana Balkanilla. Alhaiset tammet ovat sen suurin "asukasryhmä".
Saarelle pääsee veneellä Piraeuksen ja Kavalan satamista maan pohjoisosasta.