Kos opas
Kos on kreikkalainen saari joka sijaitsee Dodekanesian saariryhmässä. Kos sijaitsee 4 km päässä Turkin Bodrumin rannikolta ja se on noin 40 km pitkä ja 8 km leveä. Saaren tärkeimmän kaupungin ja sataman, jota kutsutaan myös Kosiksi, lisäksi tärkeimmät kylät ovat Kardamena, Kefalos, Tingaki, Antimachia, Mastihari, Marmari ja Pyli. Pienemmät ovat Zia, Zipari, Platani, Lagoudi ja Asfendiou. Kos on erittäin suosittu lomakohde ja Kos Townilla on vilkas keskusta, joka on täynnä ravintoloita, kauppoja, baareja ja klubeja. Kävijät löytävät lähes kaiken, turkiksesta keramiikkaan, nahkatuotteista koruihin ja kenkiin ja vaatteista kirjoihin, matkamuistoista ja rantatavaroihin. Kaikkein suosituimmat merenrantalomakohteet tarjoavat myös useita pieniä kauppoja, jotka myyvät lähinnä käsintehtyjä tuotteita, kuten käsitöitä ja keramiikkaa, sekä perinteisiä paikallisia tuotteita, kuten timjamia, hunajaa, makeisia, yrttejä, mausteita ja viiniä.
Kosilta lähtee päivittäisiä lauttoja Piraeukselle, muille Dodekanesian saarille, koillis-Egeanmeren saarille ja Turkkiin. Matka tavanomaisella lautalla voi kestää jopa 13 tuntia, riippuen välipysähdyksistä, ja matka highspeed lautalla kestää 5 – 8 tuntia.
Kalymnos opas
Kreikan saari Kalymnos sijaitsee Kosin ja Leroksen välillä kaakkois-Egeanmerellä ja se kuuluu Dodekanesian saariryhmään. Saaren pinta-ala on noin 110 km2 ja se on Dodekanesian neljänneksi suurin saari. Saaren nimi oli ennen Kalynda mutta se muuttui Kalymnaksi ja sitten taas Kalymnokseksi. Saari tunnetaan myös saaren sienisukelluksesta sen sienikalastuksen ansiosta. Kalymnoksen pääkaupunki on Pothia jossa suurin osa sen asukkaista elää. Chora, saaren toiseksi suurin kaupunki, oli ennen saaren pääkaupunki.
Jyrkkä, vaikuttava kallioinen maisema, jota asukkaat joskus pitivät kirouksena, on osoittautunut siunaukseksi kiipeilyyn ystäville. Koko saari on ainutlaatuinen luonnollinen kiipeilykenttä, yli 1300 kiipeilyrataa eri vaikeustasoissa tarjoaa valtavan valikoiman kiipeäjille.
Säännöllinen lauttayhteys kulkee Piraaeukseen, Rodokselle ja muille Dodekanesian saarille. Lauttoja menee myös Kykladien saarille ja Samokselle ja kesäkaudella, Chiokselle, Mytilinille ja Thessalonikille.