Kos opas
Kos on kreikkalainen saari joka sijaitsee Dodekanesian saariryhmässä. Kos sijaitsee 4 km päässä Turkin Bodrumin rannikolta ja se on noin 40 km pitkä ja 8 km leveä. Saaren tärkeimmän kaupungin ja sataman, jota kutsutaan myös Kosiksi, lisäksi tärkeimmät kylät ovat Kardamena, Kefalos, Tingaki, Antimachia, Mastihari, Marmari ja Pyli. Pienemmät ovat Zia, Zipari, Platani, Lagoudi ja Asfendiou. Kos on erittäin suosittu lomakohde ja Kos Townilla on vilkas keskusta, joka on täynnä ravintoloita, kauppoja, baareja ja klubeja. Kävijät löytävät lähes kaiken, turkiksesta keramiikkaan, nahkatuotteista koruihin ja kenkiin ja vaatteista kirjoihin, matkamuistoista ja rantatavaroihin. Kaikkein suosituimmat merenrantalomakohteet tarjoavat myös useita pieniä kauppoja, jotka myyvät lähinnä käsintehtyjä tuotteita, kuten käsitöitä ja keramiikkaa, sekä perinteisiä paikallisia tuotteita, kuten timjamia, hunajaa, makeisia, yrttejä, mausteita ja viiniä.
Kosilta lähtee päivittäisiä lauttoja Piraeukselle, muille Dodekanesian saarille, koillis-Egeanmeren saarille ja Turkkiin. Matka tavanomaisella lautalla voi kestää jopa 13 tuntia, riippuen välipysähdyksistä, ja matka highspeed lautalla kestää 5 – 8 tuntia.
Kasos opas
Kreikan saari Kasos on eteläisin saari Dodekanesian saariryhmässä. Saarella on antiikin historia ja monia yhteisiä piirteitä läheisen Kreetan saaren kanssa. Foinikialaisia pidetään ensimmäisinä asukkaina, kun taas Homer sisältää Kasoksen luettelossa saarista, jotka osallistuivat Troijan sotaan. Pienestä koostaan huolimatta saarella oli suuri merivoimallinen ja kaupallinen läsnäolo, käyttäen laivastoaan vuoden 1821 vallankumouksessa, mikä maksoi sen täydellisen tuhoamisen turkkilaisten johtamana vuonna 1824. Sen myöhempi historia on sama kuin muilla Dodekanesian saarilla, kunnes se yhdistyi Kreikan mantereelle vuonna 1948. Monet Kasoksen "sekä Karpathoksen" asukkaat muuttivat Amerikkaan ja Egyptiin, missä he työskentelivät Suezin kanavan rakentamisessa 1800–luvun puolivälissä.
Saarelle pääsee lautalla Piraeuksen, Kreetan (Siteia, Agios Nikolaos), Rodoksen, Halkin ja Karpathoksen kautta.