Kos opas
Kos on kreikkalainen saari joka sijaitsee Dodekanesian saariryhmässä. Kos sijaitsee 4 km päässä Turkin Bodrumin rannikolta ja se on noin 40 km pitkä ja 8 km leveä. Saaren tärkeimmän kaupungin ja sataman, jota kutsutaan myös Kosiksi, lisäksi tärkeimmät kylät ovat Kardamena, Kefalos, Tingaki, Antimachia, Mastihari, Marmari ja Pyli. Pienemmät ovat Zia, Zipari, Platani, Lagoudi ja Asfendiou. Kos on erittäin suosittu lomakohde ja Kos Townilla on vilkas keskusta, joka on täynnä ravintoloita, kauppoja, baareja ja klubeja. Kävijät löytävät lähes kaiken, turkiksesta keramiikkaan, nahkatuotteista koruihin ja kenkiin ja vaatteista kirjoihin, matkamuistoista ja rantatavaroihin. Kaikkein suosituimmat merenrantalomakohteet tarjoavat myös useita pieniä kauppoja, jotka myyvät lähinnä käsintehtyjä tuotteita, kuten käsitöitä ja keramiikkaa, sekä perinteisiä paikallisia tuotteita, kuten timjamia, hunajaa, makeisia, yrttejä, mausteita ja viiniä.
Kosilta lähtee päivittäisiä lauttoja Piraeukselle, muille Dodekanesian saarille, koillis-Egeanmeren saarille ja Turkkiin. Matka tavanomaisella lautalla voi kestää jopa 13 tuntia, riippuen välipysähdyksistä, ja matka highspeed lautalla kestää 5 – 8 tuntia.
Kastelorizo opas
Kreikan saari Kastelorizo sijaitsee Kreikan itäreunalla ja on yksi pienimmistä ja kauneimmista saarista Dodekanesian saariryhmässä. Joskus sitä kutsutaan sen muinainella nimellä, Megistillä. Saarella on pitkä historia joka juontaa juurensa jo neoliittiseen aikakateen. Sen muinainen nimi kesti keskiaikaan asti, kunnes St Johnin ritarit rakensivat Castello Rosson punertaville kallioille sataman yläpuolelle. Saaren nykyinen nimi viittaa tähän linnaan, jossa on kaksinkertaiset seinät ja suojavallit. Saaren vauraus alkoi 1800–luvun lopussa kalastuksen ja merenkulun ansiosta.
Luonnonkaunis Kastellorizon kylä on saaren ainoa asuttu alue ja siellä on kaksi kaupunginosaa: Pigadia ja Chorafia. Sille on ominaista mukulakivikujat ja perinteiset värikkäiät kartanot puisine parvekkeineen.
Lautat yhdistävät saaren Rodokseen, Kosiin, Nisyrokseen, Piraeukseen, Kalymnokseen, Symiin ja Astipaleaan.