Lipsi – Kasos
Lautat maahan Dodekanesian saaret
Lipsi – Kasos
Lautat maahan Dodekanesian saaret
Lipsi Kasos lauttareitti ei tällä hetkellä kulje. Lipsi Kasos purjehduksen kesto ja tiheys voivat vaihdella kausittain. Katso vaihtoehtoisia reittejä Deal Finderista ja vertaa hintoja, aikoja ja aikatauluja.
Enemmän reittejä kuin kenelläkään muulla.
Vertaile hintoja, aikoja ja reittejä yhdessä paikassa.
Muuta suunnitelmia helposti flexi-lipuilla.
Varaa e-lippuja ja hallitse matkoja sovelluksessa.
Ajantasainen alusten seuranta ja reaaliaikaiset päivitykset.
Huippuluokan asiakastuki, kun sitä tarvitset.
Lipsi, joka tunnetaan myös nimellä Leipsoí, on kreikkalainen saari Dodekanesian pohjoisessa osassa lähellä Patmosia ja Lerosta. Saari sijaitsee etelään Samoksen saarelta ja pohjoiseen Lerokselta. Lipsi levittäytyy 16 Km2:een, ja sillä on rantaviivaa 35 km ja 700 asukasta. Lipsi oli aluksi asuttu esihistoriallisessa iässä, mutta modernit siirtokunnat saarelle perustettiin vuonna 1669, kreetalaisen Iliaksen toimesta. Lipsin saari yhdistettiin virallisesti Kreikkaan vuonna 1948.
Näkemisen arvoisiin nähtävyyksiin saarella kuuluu upea kirkko Agios Ioannis, Theologos, sen viereinen kaupungintalo ja museo. Kirkossa on ikoni Panaghia Mavri (Musta Madonna) vuodelta 1500. Myös Ecclesiastical-Folklore Museum, joka sisältää joitakin kirkollisiin pyhäinjäännöksiä ja pienen arkeologisen kokoelman. Panaghia of Haros, joka sijaitsee vain 1,5 kilometrin päässä Lipsin kaupungista, on ainut ikoni Kreikassa, jossa Neitsyt Maria on kuvattu pitelemään sylissään ristiinnaulittua Jeesusta, eikä Jeesus-lasta. Luostari, kuvakkeen kanssa, on peräisin vuodelta 1600.
Lipsi on hyvin palveltu ja lauttoja kulkee Patmokseen ja Lerokseen sekä Piraeukseen.
Kreikan saari Kasos on eteläisin saari Dodekanesian saariryhmässä. Saarella on antiikin historia ja monia yhteisiä piirteitä läheisen Kreetan saaren kanssa. Foinikialaisia pidetään ensimmäisinä asukkaina, kun taas Homer sisältää Kasoksen luettelossa saarista, jotka osallistuivat Troijan sotaan. Pienestä koostaan huolimatta saarella oli suuri merivoimallinen ja kaupallinen läsnäolo, käyttäen laivastoaan vuoden 1821 vallankumouksessa, mikä maksoi sen täydellisen tuhoamisen turkkilaisten johtamana vuonna 1824. Sen myöhempi historia on sama kuin muilla Dodekanesian saarilla, kunnes se yhdistyi Kreikan mantereelle vuonna 1948. Monet Kasoksen "sekä Karpathoksen" asukkaat muuttivat Amerikkaan ja Egyptiin, missä he työskentelivät Suezin kanavan rakentamisessa 1800–luvun puolivälissä.
Saarelle pääsee lautalla Piraeuksen, Kreetan (Siteia, Agios Nikolaos), Rodoksen, Halkin ja Karpathoksen kautta.