Symi – Kasos
Lautat maahan Dodekanesian saaret
Symi – Kasos
Lautat maahan Dodekanesian saaret
Symi Kasos lauttareitti ei tällä hetkellä kulje. Symi Kasos purjehduksen kesto ja tiheys voivat vaihdella kausittain. Katso vaihtoehtoisia reittejä Deal Finderista ja vertaa hintoja, aikoja ja aikatauluja.
Enemmän reittejä kuin kenelläkään muulla.
Vertaile hintoja, aikoja ja reittejä yhdessä paikassa.
Muuta suunnitelmia helposti flexi-lipuilla.
Varaa e-lippuja ja hallitse matkoja sovelluksessa.
Ajantasainen alusten seuranta ja reaaliaikaiset päivitykset.
Huippuluokan asiakastuki, kun sitä tarvitset.
Symi on yksi Kreikan Dodekanesian saaristoon kuuluvista saarista joka sijaitsee noin 40 km luoteeseen Rodokselta ja 420 km päässä Piraeukselta. Saaren lähimmät maanaapurit ovat Datcan ja Bozburun niemimaat Muglan maakunnassa Turkissa. Symi on vuoristoinen ja täynnä pieniä laaksoja. Sillä on rantaviiva, joka vaihtelee kalliomaisemasta hiekkarannikkoon sekä syrjäisiin laaksoihin. Saaren tärkeintä kaupunkia kutsutaan myös Symiksi ja se sijaitsee koillisrannikolla. Kaupunki koostuu sataman ympärillä olevasta alemmasta kaupungista, Yialosista, ja ylemmästä kaupungista nimeltään Horio tai Ano Sými. Saaren rannoilla laiskottelun lisäksi on olemassa muutamia muita aktiviteetteja. Arkkienkeli Panormitiksen luostari on ortodoksinen luostari joka rakennettiin saaren lounaisrannikolle 1700–luvun alussa. Kastro-linna on Ano Sýmin yläpuolella ja sen rakensivat Pyhän Johanneksen ritarit laajentaessaan läheistä Bysantin linnaa. Monet luostarin osat sekä muinaisien linnoituksien jäänteet ovat yhä näkyvissä, joiden päälle rakennettiin jälkeenpäin kaksi muuta linnaa.
Kreikan saari Kasos on eteläisin saari Dodekanesian saariryhmässä. Saarella on antiikin historia ja monia yhteisiä piirteitä läheisen Kreetan saaren kanssa. Foinikialaisia pidetään ensimmäisinä asukkaina, kun taas Homer sisältää Kasoksen luettelossa saarista, jotka osallistuivat Troijan sotaan. Pienestä koostaan huolimatta saarella oli suuri merivoimallinen ja kaupallinen läsnäolo, käyttäen laivastoaan vuoden 1821 vallankumouksessa, mikä maksoi sen täydellisen tuhoamisen turkkilaisten johtamana vuonna 1824. Sen myöhempi historia on sama kuin muilla Dodekanesian saarilla, kunnes se yhdistyi Kreikan mantereelle vuonna 1948. Monet Kasoksen "sekä Karpathoksen" asukkaat muuttivat Amerikkaan ja Egyptiin, missä he työskentelivät Suezin kanavan rakentamisessa 1800–luvun puolivälissä.
Saarelle pääsee lautalla Piraeuksen, Kreetan (Siteia, Agios Nikolaos), Rodoksen, Halkin ja Karpathoksen kautta.