Tallinna satamaan Maarianhamina lautta

Viro ja Ahvenanmaa yhdistyvät reitillä Tallinna Maarianhamina. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Tallink Silja. Reittiä kuljetaan jopa 7 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 10 tuntia 50 minuuttia.

Tallinna Maarianhamina matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Tallinna - Maarianhamina lauttaoperaattorit

  • Tallink Silja
    • 7 lähtöä viikoittain 10 h 50 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Tallinna Maarianhamina hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Tallinna Maarianhamina on auto ja 2 matkustajaa.

Tallinna opas

Tallinna on kaupunki Virossa. Se sijaitsee pohjoisrannikolla Suomenlahdella ja on noin 80 km etelään Helsingistä, itään Tukholmasta ja länteen Pietarista. Tallinnan vanhakaupunki on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi, ja kaupunki oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011 yhdessä Suomen Turun kanssa. Tallinna on Viron talouden ja liiketoiminnan pääkaupunki ja kaupunki hyötyy korkeasta taloudellisesta vapaudesta, liberaalista talouspolitiikasta ja sillä on erittäin monipuolinen talous erityisesti tietotekniikassa, matkailussa ja logistiikassa.

Tallinnan satama on toiminut kaupallisten reittien idän ja lännen kohtaamispaikkana läpi historian. Satama tarjoaa risteilyjä Suomen ja Ruotsin kohteisiin lautalla. Tallinnan matkustajaterminaalit käsittelevät kuusi miljoonaa matkustajaa vuosittain ja siellä on useita kauppoja, kahviloita ja mukavia oleskelutiloja. Satamaa käytetään sekä risteilyaluksiin, matkustaja-aluksiin, ja kesäisin myös nopeaan autolauttaan. Tallinnan ja Tukholman ja Helsingin välillä on päivävuoroja ja kaksi vuoroa viikossa Pietariin Venäjälle.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Ahvenanmaan pääkaupunki, joka on Suomen itsehallintoalue. Kaupunkiin ja satamaan on helppo tutustua jalkaisin, polkupyörällä tai bussilla. Se on kymmenen minuutin kävelymatkan päässä yhdestä satamasta toiseen. Västerhamin lautat saapuvat paikkaan, jossa on nelimastoinen parkki ja purjelaiva Pommern Ahvenanmaan Maritime Museum Badhusparkenissa. Esplanaden bulevardi, avenue joka no vuorattu lehmuksilla, kulkee Västerhamnista itäsataman paraatin keskelle. St Göranin kirkko sijaitsee puolimatkassa pitkin katua, ja pohjoispuolella voidaan nähdä useita vanhoja laivanvarustajien taloja. Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on vallanpaikka, SjälvstyrelsegArden, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Raatihuoneen rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, joka antoi nimensä äskettäin perustettuun kaupungille vuonna 1861.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itärannalla ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.