Tukholma satamaan Maarianhamina lautta

Ruotsi ja Ahvenanmaa yhdistyvät reitillä Tukholma Maarianhamina, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja reitti kulkee jopa 3 kertaa päivässä ja matkan kesto on noin 5 tuntia 25 minuuttia samalla kun Viking Line reitti kulkee jopa 3 kertaa päivässä ja matka kestää nopeimmillaan 5 h 25 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 42 ylitystä viikko reitillä Tukholma Maarianhamina kohteiden Ruotsi ja Ahvenanmaa välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Tukholma satamaan Maarianhamina lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ruotsi - Ahvenanmaa lautat sivullamme.

Tukholma - Maarianhamina lauttaoperaattorit

  • Tallink Silja
    • 3 lähtöä päivittäin 5 h 25 min
    • Etsi hinta
  • Viking Line
    • 3 lähtöä päivittäin 5 h 25 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Tukholma Maarianhamina hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Tukholma Maarianhamina on auto ja 2 matkustajaa.

Tukholma opas

Tukholma on Ruotsin pääkaupunki ja se leviää 14 saarelle kaakkois-Ruotsissa. Se sijaitsee Mälaren-järven suulla Tukholman saaristossa Itämerellä. Ruotsin pääkaupunki Tukholma on koti monille kansallisille kulttuurilaitoksille.Tukholman alueella on kolme Ruotsin UNESCO World Heritage Aluetta - korvaamattomia paikkoja, jotka kuuluvat koko ihmiskunnalle: Drottningholmin linna, Skogskyrkogården (Woodland Cemetery) ja Birka. Vuonna 1998 Tukholma nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Tukholma on myös yksi maailman suurin museo-kaupunki: siellä on noin 100 museota. Tunnetuin on ehkä Nationalmuseum, joka sisältää Ruotsin suurimman taidekokoelman: 16 000 maalausta ja 30 000 taidekäsityön esinettä. Kokoelma juontaa takaisin Kustaa Vaasan ajalle 1500–luvulle, ja sitä on sittemmin laajennettu taiteilijoiden, kuten Rembrandt ja Antoine Watteau, teoksilla.

Tukholman satama on yksi Skandinavian suurimmista satamista. Se on merkittävä yhdyskäytävä Ruotsiin ja on keskeinen henkilö- ja tavaraliikenteen kannalta Ruotsista Suomeen, Venäjälle ja Baltian maihin. Tukholman keskustaan on helppo päästä jalkaisin ja siellä on monia ravintoloita, ostosmahdollisuuksia ja bisnespalveluita matkailijoille. Lauttaliikenne satamasta kulkee Helsinkiin (matka-aika16 tuntia), Långnäsiin, Maarianhaminaan ja Turkuun Suomessa. Tallinnaan pääsee myös noin kuudessa tunnissa.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Ahvenanmaan pääkaupunki, joka on Suomen itsehallintoalue. Kaupunkiin ja satamaan on helppo tutustua jalkaisin, polkupyörällä tai bussilla. Se on kymmenen minuutin kävelymatkan päässä yhdestä satamasta toiseen. Västerhamin lautat saapuvat paikkaan, jossa on nelimastoinen parkki ja purjelaiva Pommern Ahvenanmaan Maritime Museum Badhusparkenissa. Esplanaden bulevardi, avenue joka no vuorattu lehmuksilla, kulkee Västerhamnista itäsataman paraatin keskelle. St Göranin kirkko sijaitsee puolimatkassa pitkin katua, ja pohjoispuolella voidaan nähdä useita vanhoja laivanvarustajien taloja. Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on vallanpaikka, SjälvstyrelsegArden, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Raatihuoneen rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, joka antoi nimensä äskettäin perustettuun kaupungille vuonna 1861.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itärannalla ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.