Ajaccio satamaan Marseille lautta

Korsika ja Ranska yhdistyvät reitillä Ajaccio Marseille, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Corsica Linea reitti kulkee jopa 6 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 12 tuntia samalla kun La Meridionale reitti kulkee jopa 3 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 12 h.

Tämä tarkoittaa yhteensä 9 ylitystä viikko reitillä Ajaccio Marseille kohteiden Korsika ja Ranska välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Ajaccio satamaan Marseille lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Korsika - Ranska lautat sivullamme.

Ajaccio - Marseille lauttaoperaattorit

  • Corsica Linea
    • 6 lähtöä viikoittain 12 h
    • Etsi hinta
  • La Meridionale
    • 3 lähtöä viikoittain 12 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Ajaccio Marseille hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Ajaccio Marseille on auto ja 2 matkustajaa.

Ajaccio opas

Ajaccio on suurin asutuskeskus Ranskalle kuuluvalle Korsika-saarella. Napoleon Bonaparte syntyi Ajacciossa vuonna 1769, Casa Buonapartessa, mikä on nykyään avoinna yleisölle. Muita kunnianosoituksia hänelle on esimerkiksi kaupungin lentokenttä, Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport. Kaupunki sijaitsee Korsikan kaakkois-rannikolla, noin 340 kilometrin päässä Marseillesista. Kaupunki sijaitsee suojaisalla paikalla metsäisten kukkuloiden keskellä Ajaccion lahden pohjois-rannikolla. Kaupungin satama on alkuperäisen linnoituksen itäpuolella, kukkulan juurella niemimaalla, mikä suojaa satamaa.
Ajaccion satamasta pääsee Marseilleen, Touloniin ja Nizzaan Ranskan sisämaahan lähes päivittäin. Satunnaisia lauttoja menee myös Italian sisämaahan (Livorno) ja Sardiniaan, samoin kuin sesonkireitit Calviin ja Proprianoon. Kaksi päälauttayhtiötä näillä reiteillä on SNCM ja Corsica Ferries.

Ajacciosta on tullut pysähdyspaikka risteilyaluksille, vuonna 2007 matkustajia oli 418,086 – tähän asti suurin määrä Korsikalla ja toiseksi suurin Ranskassa (Marseillen jälkeen, mutta enemmän kuin Nizzassa/Villefranche-sur-Merissä ja Cannesissa).

Marseille opas

Marseille, joka sijaitsee Välimeren rannikolla Etelä-Ranskassa, on toiseksi suurin kaupunki Ranskassa ja on tunnettu sen upeasta rantaviivasta ja suuresta satamasta. Marseille on yksi Ranskan historiallisin, viehättävin ja suosituin kaupunki, joka on täynnä luonnetta ja terrakottakattoja. Marseillessa on myös useita upeita aurinkoisia hiekkarantoja, Cornicheksela ja runsaasti rannikon nähtävyyksiä. Käyskennellessään ympäri kaupunkia kävijät löytävät runsaasti viehättäviä alueita, joissa on kiireisiä myyjäisiä ja katukauppiaita. Turistit vierailevat Marseillesissa katsomassa sen useita historiallisia nähtävyyksiä. Kohokohtia ovat Basilique Notre Dame de la Garde joka sijaitsee etelään Vieux Portista; Ifin linna, kuuluisa kiitetystä romaanista Monte Criston kreivistä; Centre de la Vieille Charité, suuri messukeskus joka sijaitsee Marseillen Panier alueella ja on 1600–luvulta; La Cathedrale de la Nouvelle Major, erityisen kaunis katedraali joka rakennettiin valtavilla kustannuksilla ja josta on huikeat näkymät merelle; ja Palais du Pharo joka on grand palace, kerran Napoleonin III:n rantahuvila ja nyt esittelee monia kausiluonteisia näyttelyitä.