Maarianhamina satamaan Helsinki lautta

Ahvenanmaa ja Suomi yhdistyvät reitillä Maarianhamina Helsinki, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Tallink Silja reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 10 tuntia samalla kun Viking Line reitti kulkee jopa 7 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 10 h 25 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 14 ylitystä viikko reitillä Maarianhamina Helsinki kohteiden Ahvenanmaa ja Suomi välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Maarianhamina satamaan Helsinki lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ahvenanmaa - Suomi lautat sivullamme.

Maarianhamina - Helsinki lauttaoperaattorit

  • Tallink Silja
    • 7 lähtöä viikoittain 10 h
    • Etsi hinta
  • Viking Line
    • 7 lähtöä viikoittain 10 h 25 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Maarianhamina Helsinki hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Maarianhamina Helsinki on auto ja 2 matkustajaa.

Maarianhamina opas

Maarianhamina on Ahvenanmaan pääkaupunki. Saari on autonominen alue Suomen suvereniteettissa. Kuten koko Ahvenanmaa, Mariehamn on yksikielisesti ruotsinkielinen ja noin 88% asukkaista puhuu sitä äidinkielenään. Suurin osa kaupungin kaupoista ja monet ravintolat ja kahvilat sijaitsevat Torggatanin kävelykadulla Maarianhaminan keskustassa. Aukiolla on vallanpaikka, SjälvstyrelsegArden, joka käsittää Ahvenanmaan parlamentin ja lääninhallituksen, kaupungintalon ja hallituksen rakennuksen. Raatihuoneen rinteessä on patsas Tsarinna Maria Aleksandrovnasta, joka antoi nimensä äskettäin perustettuun kaupungille vuonna 1861. Maarianhaminan useita rakennuksia on suunnitellut suomalainen arkkitehti Lars Sonck, joka muutti Ahvenanmaalle lapsena. Hänen rakennuksia ovat Maarianhaminan kirkko (1927), päärakennus Åland Maritime College (1927) ja kaupungintalo (1939). Hilda Hongell suunnitteli myös useita rakennuksia, vaikka vain harvat ovat enää pystyssä.

Maarianhamina sijaitsee niemimaalla ja siellä on kaksi satamaa, joista toinen on itärannalla ja toinen länsirannalla. Molemmat satamat pysyvät sulana lähes koko vuoden ja kummassakaan ei ole vuorovettä. Länsisatama on kansainvälinen satama, josta on päivittäisiä palveluja Ruotsiin, Viroon ja manner-Suomeen. Itäsatamassa on yksi Skandinavian suurimmista venesatamista.

Helsinki opas

Helsinki on Suomen pääkaupunki, joka sijaitsee maan eteläosassa Suomenlahden rannalla. Se on kompakti kaupunki jota voi helposti tutkia jalkaisin. Design, arkkitehtuuri, kulttuuri ja ostokset ovat kaikki esillä samoin kuin suuret puistot, metsät, järvet ja rannikko monine saarineen. Suurin Helsingin historiallinen museo on Suomen kansallismuseo, joka sisältää valtavan kokoelman esihistoriasta aina 2000–luvulle. Museo on neomedieval-tyylisessä linnassa, joka on jo itsessään nähtävyys. Toinen merkittävä historiallinen museo on Helsingin kaupunginmuseo, joka tutustuttaa Helsingin 500-vuotisen historiaan. Helsingin yliopistossa on myös monia merkittäviä museoita, kuten yliopiston museo ja Luonnontieteellinen museo.

Helsinkiin pääsee päivittäin laivoilla Virosta, Ruotsista ja Saksasta. Kaikki laivayhtiöt tarjoavat myös mahdollisuuden ottaa auton mukaasi. Helsinkiin pääsee lautalla myös Venäjältä.